Restaurant De Lier

in Schinveld, aan het zweefvliegveld ELZC

  • welkom bij Restaurant De Lier in Schinveld, aan het zweefvliegveld en bij de Schinveldse bossen
De keuken van De Lier: eerlijke producten


Alt image
Stacks Image 10900


Eerlijke producten
De keuken van restaurant De Lier staat bekend om de eerlijke, verse producten. Wij staan voor eerlijke, natuurlijke producten en dat vindt u terug in onze menukaart.
Zo serveren wij onder andere vele gerechten van de Schinveldse Schotse Hooglander, die in het gebied grazen. 100% biologisch en een ware smaakbeleving.
De gerechten worden geregeld veranderd, zodat het telkens verrassend blijft, wat allemaal mogelijk is met het vlees van deze Schotse Hooglander.
Alt image
Stacks Image 10904
Pietrainvarken
Kiest u voor een gerecht met varkensvlees, dan serveren wij vlees van het Pietrain varken, bekend om zijn uitstekende vleeseigenschappen. Rechtstreeks van Varkenshouderij De Pijlshoeve in Maria Hoop. Onze spare-ribs worden ook als bijzonder lekker Pietrainvarkensvlees gewaardeerd, evenals de anderhalf jaar gedroogde Laakerham.
Alt image
Stacks Image 10906
KENMERKEN van het PIETRAIN VLEESVARKENSRAS
Het Pietrain varkensras was tot 1950 een plaatselijk ras in België (in de streek van Geldenaken-Hannuit). Er ontwikkelde zich later een sterk opkomende vraag naar vlees van dit varken vanuit de behoefte aan mager en beter, biologisch vlees. Het Pietrain-varken is een zuiver ras, zwart-wit gekleurd en een kruising wit-rose met enkele zwarte plekken. Het dier is stressgevoelig en dat maakt de houderij moeilijker.
Het Pietrain-varken is bij uitstek geschikt als slagersvarken, vanwege de langzame groei en het levert gemiddeld 3% meer vlees. De vorm en de kwaliteit van de ham is minimaal een klasse beter, het carbonadegewicht is hoger, de carbonaden zijn dikker en het vetgehalte is procentueel lager en beter van kwaliteit. Het Pietrain-varken is in Europa erkend als kwaliteitsvarken en vooral in België en Duitsland bestemd voor de verse markt.
Vegetariërs
Vegetariërs en veganisten komen bij restaurant De Lier volop aan hun trekken. Maar ook mensen die eens zonder vis of vleesgerechten willen genieten van een maaltijd. Daarnaast zijn er ook mensen die glutenvrij willen eten of die bepaalde voedselallergiën hebben, ook zij vinden allerlei gerechten op onze menukaart. Wij zijn gespecialiseerd in glutenvrij, koolhydratenvrij (wij werken o.a. met amandelmeel als vervanging), lactosevrij en suikervrije gerechten.
Onze groenten zijn zoveel mogelijk biologisch geteeld in onze eigen tuinkas en moestuin.
Daarnaast bakken wij uitsluitend onze eigen vlaai (eveneens extra keuze: koolhydraten-, gluten­-, lactose- en suikervrij). Wij bakken diverse broodsoorten, zoals kamutbrood, uien- en geitenkaasbrood, dadel- en vijgenbrood.


Alt image
Stacks Image 10902

Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[mailTP]

Restaurant De Lier
Leiffenderhofweg 3
6451 PR Schinveld
tel. 045-5272132
mail01

Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[openTIJD]

Onze openingstijden zijn:
• maandag t/m donderdag van 11.00 tot 18.00 uur
(later eten kan na reservering, zodat we de open haard kunnen laten branden)
* vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 21.00 uur
Kom eens lekker ontbijten bij Restaurant De Lier: dagelijks tussen 11 en 12 uur. Een ontbijtje kost € 12,50 (reserveer via 045-5272132).
Lekkere verse jus d’orange, yoghurt met fruit en muesli, tomaat-komkommer-paprika, zuurdesembrood, vijgen- of dadelbrood, Pietrainham, kaas, huisgemaakte jam en natuurlijk een kop koffie of thee. Smakelijk!
Alt image
Stacks Image p10893_n27767
Stacks Image p10893_n27770
Wij bedienen aan tafel ook kunt u uw betaling aan tafel doen.
Genieten en onthaasten welkom.
© 2019 Quarks webdesign